Senior
Sponsra HM i Futsal
2018-11-09 11:51

Bli en privatsponsor för en eller två hundralappar.
Bli en kaffesponsor, skänk 1/2 kilo kaffe.
Bli en läsksponsor, skänk ett flak .
Givetvis välkomnas större sponsorer.
Har du något att bidra med, hör bara av dig till Mats på kansliet .

Provträna med oss?
2018-10-24 07:55

Eventuella provträningar med vårt seniorlag måste bokas genom kansliet.

Skicka ett mejl till kenneth.karlsson@hogaborgsbk.se och skriv namn, ålder, position och tidigare klubbar.
Gärna också någon referens från tidigare tränare.
Därefter hör vi av oss om vi tycker det är intressant.
Dragning i HBK-målet
2018-09-03 10:33

Brandon Camacho Sobek lyckades göra mål i hemmamatchen mot Hittarp i fredags och det innebar lottning i HBK-målet.
Det femtonde målet på hemmaplan innebär att det var en sk bonusvinst.

Vi gratulerar Mats Herrmann till presentkort på Väla 1 000: - samt 400: - på O´Learys!

Viktig poäng för HBK!
2018-08-02 09:19

I höstupptakten på Harlyckan var det serietvåan IFK Malmö FK som gästade.

En mycket jämn och trevlig första halvlek där de båda lagen bytte chanser gladde publiken denna sköna onsdagskväll. Högaborg tog ledningen i den femte matchminuten. Erik Andersson glömdes bort av Malmöförsvaret och kunde snyggt knoppa in 1-0 nere vid målvaktens vänstra stolpe.
Glädjen blev inte så långvarig och kvitteringen föll sex minuter senare efter en misslyckad rensning av Jeppe i målet kunde Gustaf Backaliden lobba bollen i ett tillspillogivet mål.

Bortalaget försökte utnyttja varje frispark på vår planhalva genom att lyfta upp mycket folk i vårt straffområde och vid ett par tillfällen var de nära att lyckas överlista oss.

I den andra halvleken började krafterna tryta lite för båda lagen i värmen men det kämpades friskt även om kvaliteten på spelet försämrades en del.
Tyvärr så tog domaren ett för hemmalaget felaktigt beslut när han dömde straff och utvisning när bollen räddades av Emil Rosqvist vid stolpen. Situationen föranleddes av en mycket klar offside och Emil räddade genom att använda höften, inte hand eller arm. HIF-bekantingen Mohamed Ramadan satte straffen även om det var nära att Jeppe kunde nå den långt ute vid stolpen.

Man tycker att domaren måste vara 100% säker på ett sådant beslut som känns direkt matchavgörande.
Nu blev det inte så eftersom Högaborg i ett av matchens sista försök lyckade kvittera efter ett magnifikt anfall. Brandon sticker in bollen till Erik som direktklackar bollen till en fri Joel Sundström som rullar bollen mellan benen på målvakten.

IFK Malmö lyckas skapa ytterligare en het målchans men här gör Jeppe en jätteräddning efter att först ha halkat till. Här hade vi hjärtat i halsgropen!

Hemmalaget såg klart förbättrat ut och insatsen ger stort hopp inför fortsättning och kampen om förnyat kontrakt. Hassan Matouk var tillbaka efter sin sejour i seriekonkurrenten Halmia och han gav ett positivt intryck. Måns Herrmann var mycket duktig i den första halvleken och anfallskollegan Erik Andersson är väldigt nyttig och farlig framför mål.
Vi rullar bra i laget och i den första halvleken lyckas vi spela genom deras linjer medan när tröttheten började sätta in så blev tillslagen fler, tempot sattes ner och misstagen blev fler.

HBK:  Birkfeldt - Khalili, Nilsson, Lernesjö, Jashari - Maatouk (Rosqvist 57), Sundström, Camacho-Sobek, Lohan - Andersson, Herrmann (Dirawi 76) - Konstantinovic, Fritz, El Khalayeli, Gustafsson

5´1-0 Erik Andersson
12´1-1 Gustaf Backaliden
83´1-2 Mohamed Ramadan
88´2-2 Joel Sundström

Utvisning HBK: Emil Rosqvist
Varningar HBK: Emil Nilsson och Dragos Lohan

Dragning i HBK-målet:

1-0  vinnare Emil Nilsson presentkort O´Learys
2-2  vinnare Kenneth Karlsson presentkort O´Learys

Högaborg föll!
2018-05-07 07:49

Efter en öppen och trevlig matchinledning ledde hemmalaget med 3-1 strax före halvtidsvilan. En sen reducering av Rosengård verkade vara mentalt avgörande.

I den andra halvleken var det egentligen aldrig något snack utan det var Malmölaget som dominerade med en frejdig offensiv. Samtidigt var detta absolut ingen av de bästa försvarsinsatserna som vårt lag uppvisade.

Vi gör ingen djupare analys av detta här utan det får tränarna titta över innan derbyt  påKristi Himmelfärd mot Hittarps IK i Laröd.

0-1 Zia Sakirovski
1-1 Ali Dirawi
2-1 Brandon Camacho Sobek
3-1 Dragos Lohan
3-2 Granit Sharifi
3-3 Zia Sakirovski
3-4 Granit Sharifi
3-5 Philip Cascalheira

Varningar HBK:  Bleron Zekaj ochMatthias Holenstein.
Sön 21/10 14:00
Lör 13/10 14:00