Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Högaborgs BK
Senior
Viktig poäng för HBK!
2018-08-02 09:19

I höstupptakten på Harlyckan var det serietvåan IFK Malmö FK som gästade.

En mycket jämn och trevlig första halvlek där de båda lagen bytte chanser gladde publiken denna sköna onsdagskväll. Högaborg tog ledningen i den femte matchminuten. Erik Andersson glömdes bort av Malmöförsvaret och kunde snyggt knoppa in 1-0 nere vid målvaktens vänstra stolpe.
Glädjen blev inte så långvarig och kvitteringen föll sex minuter senare efter en misslyckad rensning av Jeppe i målet kunde Gustaf Backaliden lobba bollen i ett tillspillogivet mål.

Bortalaget försökte utnyttja varje frispark på vår planhalva genom att lyfta upp mycket folk i vårt straffområde och vid ett par tillfällen var de nära att lyckas överlista oss.

I den andra halvleken började krafterna tryta lite för båda lagen i värmen men det kämpades friskt även om kvaliteten på spelet försämrades en del. 
Tyvärr så tog domaren ett för hemmalaget felaktigt beslut när han dömde straff och utvisning när bollen räddades av Emil Rosqvist vid stolpen. Situationen föranleddes av en mycket klar offside och Emil räddade genom att använda höften, inte hand eller arm. HIF-bekantingen Mohamed Ramadan satte straffen även om det var nära att Jeppe kunde nå den långt ute vid stolpen.

Man tycker att domaren måste vara 100% säker på ett sådant beslut som känns direkt matchavgörande. 
Nu blev det inte så eftersom Högaborg i ett av matchens sista försök lyckade kvittera efter ett magnifikt anfall. Brandon sticker in bollen till Erik som direktklackar bollen till en fri Joel Sundström som rullar bollen mellan benen på målvakten.

IFK Malmö lyckas skapa ytterligare en het målchans men här gör Jeppe en jätteräddning efter att först ha halkat till. Här hade vi hjärtat i halsgropen!


Hemmalaget såg klart förbättrat ut och insatsen ger stort hopp inför fortsättning och kampen om förnyat kontrakt. Hassan Matouk var tillbaka efter sin sejour i seriekonkurrenten Halmia och han gav ett positivt intryck. Måns Herrmann var mycket duktig i den första halvleken och anfallskollegan Erik Andersson är väldigt nyttig och farlig framför mål. 
Vi rullar bra i laget och i den första halvleken lyckas vi spela genom deras linjer medan när tröttheten började sätta in så blev tillslagen fler, tempot sattes ner och misstagen blev fler.

HBK:  Birkfeldt - Khalili, Nilsson, Lernesjö, Jashari - Maatouk (Rosqvist 57), Sundström, Camacho-Sobek, Lohan - Andersson, Herrmann (Dirawi 76) - Konstantinovic, Fritz, El Khalayeli, Gustafsson


5´1-0 Erik Andersson
12´1-1 Gustaf Backaliden
83´1-2 Mohamed Ramadan
88´2-2 Joel Sundström

Utvisning HBK: Emil Rosqvist
Varningar HBK: Emil Nilsson och Dragos Lohan

Dragning i HBK-målet:

1-0  vinnare Emil Nilsson presentkort O´Learys
2-2  vinnare Kenneth Karlsson presentkort O´Learys

Högaborg föll!
2018-05-07 07:49

Efter en öppen och trevlig matchinledning ledde hemmalaget med 3-1 strax före halvtidsvilan. En sen reducering av Rosengård verkade vara mentalt avgörande.

I den andra halvleken var det egentligen aldrig något snack utan det var Malmölaget som dominerade med en frejdig offensiv. Samtidigt var detta absolut ingen av de bästa försvarsinsatserna som vårt lag uppvisade. 

Vi gör ingen djupare analys av detta här utan det får tränarna titta över innan derbyt  påKristi Himmelfärd mot Hittarps IK i Laröd.

0-1 Zia Sakirovski
1-1 Ali Dirawi
2-1 Brandon Camacho Sobek
3-1 Dragos Lohan
3-2 Granit Sharifi
3-3 Zia Sakirovski
3-4 Granit Sharifi
3-5 Philip Cascalheira

Varningar HBK:  Bleron Zekaj ochMatthias Holenstein.
IF Lödde väntar i DM!
2018-05-02 11:37

Omgång 3 av DM för Herrar har lottats och vi möter div.3-laget IF Lödde borta.

Matchen kommer att spelas på Tolvan i Lödde tisdagen den 15 maj kl. 19:00.
Oavgjort i Ullared
2018-04-30 08:02

Det var ringlande köer som mötte oss när vi anlände till handelsmetropolen Ullared inför lördagens div. 2-match. Tråkigt nog var det inte den stundande fotbollen som lockade utan Gekås var målet för de flesta denna lönehelg.

Vi gör faktiskt en riktigt dålig första halvlek där inte mycket stämde. Vi klarade inte av deras förstapress som vi hade svårt att spela oss förbi. Många felpassningar blev följden och deras press betalade sig i ett flertal mycket bra möjligheter. Bl.a. i den sextonde minuten när deras forward blev helt friställd. Emil jagande i rygg vågade inte tackla och Jeppe mötte Ullaredsspelaren som i våra ögon sprang på honom när han stod still, och föll. Domare tvekade inte utan pekade på straffpunkten och gav Jeppe en varning. Faktiskt ganska tveksamt. Det blir 1-0 på straffen.

Matchen fortsätter i samma stil fram tills att vi äntligen slår en lång välriktad djupledsboll förbi deras vildsinta förstapress och då är Erik helt fri. Även om han kommer ut i en ganska snäv vinkel lyckas han sätta bollen i bortre nedre hörnet och vi får med oss 1-1 in i pausvilan. Kanske inte helt rättvist!

Bristerna, förutsättningarna och lösningarna diskuteras igenom under pausen och ut skall komma ett nytt Högaborg hoppas man.
Tyvärr startar andra delen i samma anda som den första och Ullared lyckas ta ledningen ånyo när Oskar Larsson sätter dit bollen bakom Jeppe.


Detta leder dock till en klar uppryckning från vår sida och nu tar vi tag i händelserna. Sista halvtimmen är riktigt bra och Ullaredsspelarna börjar gå på knäna. Flera fina chanser har vi innan Joel Sundström (bilden) nås i straffområdet och han drar till på halvvolley, touch på försvarare och upp i nättaket - kvitterat 2-2 i den 78 minuten.

Resten av matchtiden pressar vi på för ett segermål men lyckas inte trots ett ordentligt tryck mot deras straffområde.
Över hela matchen får man ändå betrakta resultatet som rättvist. Ullared kunde avgjort i den första om de varit lite mer effektiva i avslutningsskedet och vi kunde vänt matchen och vunnit i den andra halvleken.

Tränare Sundström var stolt över killarnas prestation att åter en gång komma tillbaka i en match som egentligen såg ganska hopplös ut. Det här gänget ger aldrig upp utan fortsätter köra på, en härlig inställning!

Ullareds IK - Högaborgs BK 2-2 (1-1)

16´1-0 Rasmus Larsson, straff
45´1-1 Erik Andersson
49´2-1 Oskar Larsson
78´2-2 Joel Sundström

Gula kort HBK:  Jesper Birkfeldt, Bleron Zekaj och Måns Herrmann.


Birkfeldt - Khalili (Rosqvist), Nilsson, Krmpotic (Jashari), Lernesjö - Lohan (Herrmann), Sundström, Camacho Sobek, Zekaj - Andersson, Dirawi - Rasmusson, El Khalayli, Rakem, Saber.

Ny hemmaseger!
2018-04-23 11:09

Det blev andra raka hemmasegern för Högaborg när Varberg var på besök under söndagen!

Strongt av killarna att komma igen i matchen efter såväl 0-1 som 1-2 - underläge. Särskilt när det är försvarsmissar som leder till båda deras mål. Mentalt starkt att lägga det bakom sig och mala ner motståndaren. 

Slutsiffrorna skrevs till 4-2 i hemmafavör och faktiskt kunde siffrorna skjutit iväg ytterligare då målchanser radades upp i matchens slutskede.

Idag måste vi framhålla lagets gemensamma insats. Vi vill verkligen vinna den här matchen och kollektivet är starkt även om individuella misstag görs.
Det bjöds dessutom på några riktigt snygga mål och hemmalagets målskytte spreds ut på olika spelare.


Högaborgs BK - Varbergs GIF FK  4-2 (0-1)

0-1 9´ Labinot Syla
1-1 57´Bleron Zekaj
1-2 58´Labinot Syla
2-2 65´Ali Dirawi
3-2 75´Emil Nilsson
4-2 81´Brandon Camacho Sobek

Varningar HBK: Dragos Lohan, Jesper Birkfeldt och Erik Andersson

Publik: 160

Tung förlust i Malmö!
2018-04-17 08:43

Efter premiärsegern hemma mot Kvarnby var det ett försiktigt optimistiskt Högaborg som beträdde gamla Malmö Stadion för den svåra bortamatchen mot IFK Malmö.

Kanariefåglarna kom att dra längsta strået den här gången efter att ha forcerat in matchens enda mål efter en högerhörna i den 73 minuten. Hemmalagets största hot var just hörnorna som servades med en känslig inåtskruv varje gång men där Jesper lyckade få bort de allra flesta. Vid det här tillfället lyckades vi dock inte skydda ytan vid den främre stolpen utan där dök Noor Zadran upp och knoppade in bollen.


Högaborgs var annars det såväl spelmässigt lite bättre laget och hade också de flesta högkalibriga chanserna. Bleron hade chanser, Holenstein försökte, Erik hade någon, Emil var uppe och nickade, inhoppande Liuba fick möjligheter och i matchens sista anfall hade precis inhoppande Arton ett jätteläge. Tyvärr en dag då bolluslingen inte ville in.


Det fanns många tendenser i vårt spel som var positiva men också att bolltapp i fel lägen ger motståndarna fördelar. Vi vill spela men måste försöka få upp säkerheten och ta bort risktagandet i passningsspelet.


Extra plus idag till Jesper Birkfeldt, Ali Dirawi och Mathias Holenstein.


Nu väntar Varberg hemma på söndag då det blir premiär på Harlyckan kl. 14:00.

 

IFK Malmö – Högaborgs BK 1-0 (0-0)

Birkfeldt – Khalili (Sundström), Nilsson, Krmpotic, Lernesjö – Zekaj (Jashari), Dirawi, Camacho-Sobek, Lohan (Liuba) – Andersson, Holenstein – Rasmusson, Saber, El Khalayli, Rosqvist.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 12/8 15:00
4 - 3  
Lör 4/8 14:00
1 - 0  
Ons 1/8 19:00
2 - 2  
Lör 30/6 13:30
2 - 1  
Tor 21/6 19:00
0 - 2  
Lör 16/6 14:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, Harlyckan, 16/08 17:30
Träning, Harlyckan, 17/08 17:30
Match, Harlyckans IP 1, 18/08 14:00
Träning, Harlyckan, 20/08 19:00
Träning, Harlyckan, 21/08 19:00
Träning, Harlyckan, 23/08 17:30
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer